Suomen ensimmäiset Terveysvalmentajat valmistuneet

ke 17. toukokuuta 2017 08.00.00

Elintapahoidolla on huikeat mahdollisuudet kansanterveyden kannalta. Trainer4Youn Terveysvalmentaja-koulutus perehdyttää terveys- ja liikunta-alan ammattilaiset elintapasairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Ensimmäiset 12 Terveysvalmentajaa ovat valmistuneet toukokuussa.

Moni elintapasairaus tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaus olisi ennaltaehkäistävissä ja myöhemmin hoidettavissa liikunnan avulla. Ensisijaisen tärkeää onnistuneen elintapahoidon kannalta on yhdistää ajantasainen tieto, avun tarvitsijat sekä apua tarjoavat tahot. Terveysvalmentaja-koulutuksen tavoitteena on tarjota konkreettiset työkalut elintapasairaiden liikunta- ja ravitsemusohjaukseen niin personal trainereille kuin kuntoutuksen ja terveydenhuollon asiantuntijoille.

- On tärkeää, että Suomesta löytyy osaavia ja motivoituneita ammattilaisia jakamaan tietoa ja liikuntalääkettä käytännössä. Trainer4You Terveysvalmentaja-koulutuksessa pyritäänkin löytämään uusia ratkaisuja niiden henkilöiden tavoittamiseksi ja valmentamiseksi, jotka apua eniten kaipaavat, kehitysjohtaja Riku Aalto Trainer4Yousta kertoo.

Myllyn Apteekki on apteekkikentän edelläkävijä asiakkaiden monipuolisessa ohjauksessa. Apteekkari Anne Elo-Kinnunen on aiemmin kouluttautunut personal traineriksi ja Ravintovalmentajaksi. Elo-Kinnunen lähti mukaan Terveysvalmentaja-koulutukseen hakemaan uusia palveluratkaisuja asiakkailleen.

- Voin lämpimästi suositella koulutusta kaikille, jotka tekevät ohjauksellista työtä ja kokevat kiinnostusta vaikuttaa terveyteen liikunnan ja ravinnon avulla. Koulutus soveltuu mm. personal trainereille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille sekä apteekkareille. Yksi erittäin merkittävä ryhmä, jotka hyötyisivät koulutuksesta, ovat työterveyshoitajat ja -lääkärit. Parempaa kanavaa vaikuttaa ennaltaehkäisevästi on vaikea hakea, Elo-Kinnunen toteaa.


Terveysvalmentaja-koulutus
on Trainer4Youn koulutus, jossa Terveysvalmentajat käyvät läpi neljä lähijaksoa sekä opiskelevat etänä sähköisessä oppimisympäristössä. Kaksipäiväisten lähijaksojen teemat ovat: 1) liikuntafysiologian perusteet 2) merkittävimpiin elintapasairauksiin soveltuva ennaltaehkäisevä, hoitava ja kuntouttava liikunta, 3) merkittävimpien elintapasairauksien ravintoneuvonta 4) asennon hallinta osana ennaltaehkäisyä.


Lisätiedot koulutuksesta:
Riku Aalto, 050 349 4099
riku.aalto@trainer4you.fi

Haastattelupyynnöt ja muut juttuideat:
Anna Heino, 045 203 9593
anna.heino@trainer4you.fi

 

Jaa tuttavalle: