Kutsu: Luontaishörhö vs. tiedesankari – keskustelu ravitsemustutkimuksesta

pe 29. syyskuuta 2017 08.10.00

Netissä käytävä ravitsemuskeskustelu on ajoittain melko villi kenttä ja tavallisen henkilön voi olla haastavaa erottaa huuhaa ja faktat toisistaan. Tieteellinen tapa tutkia ravitsemusta on kohdannut kritiikkiä viime aikoina ja kokemusperäiset havainnot ovat nostaneet voimakkaasti päätään. Miksi tiedettä tarvitaan? Onko ihmisten omilla kokemuksilla merkitystä, silloin kun ne poikkeavat tieteen näkemyksestä?

Keskiviikkona 4.10. klo 18 tullaan näkemään ainutlaatuinen tapahtuma, kun Viidakkomieheksi tituleerattu ”luontaishörhö” Olli Posti sekä Terveysmyrskynä tunnettu ”tiedesankari” Timo Kettunen keskustelevat tieteen ja kokemusten roolista ravitsemustutkimuksessa. Timo Kettuselta ilmestyy lokakuussa 2017 ravitsemusta käsittelevä kirja Miksi syömisestä tuli niin hankalaa. Tapahtuma sai alkunsa, kun Timo Kettunen vastasi Olli Postin haasteeseen lähteä keskustelemaan länsimaisesta tieteellisestä tavasta tutkia ravintoa.

”Onko tiede niin objektiivista ja puolueetonta kuin sen tahdotaan uskoa olevan? Voiko kuluttaja tehdä omaa tiedettä ja tutkimusta – harjoittaa omaa empiriaa – vai täytyykö aina kaiken mennä keskitetyn koneiston kautta?” -Olli Posti

”Voidaanko ilman tiedettä koskaan olla varmoja mitä tehdään, miksi tehdään ja milloin tehdään? Kantaako uskomukset ja hörhöily samalla tavalla vastuun, niin kuin tiede tekee?” -Timo Kettunen

Tutustu tapahtumaan Facebookissa: https://www.facebook.com/events/101781073904352/?fref=ts

Trainer4You toimii tapahtuman fasilitaattorina. Debatin juontaa toimittaja, kirjailija Mari Sainio. Tapahtumaa pääsee seuraamaan livelähetyksenä Trainer4Youn Facebook-sivulla ja median edustajana sinulla on mahdollisuus ilmoittautua myös paikan päälle (Keilaranta 8, Espoo). Ilmoittautumiset osoitteeseen anna.heino@trainer4you.fi.

Jaa tuttavalle: